Kúpiť termo oblečenie – e-shop

Sprievodca výberom
termo oblečenia


Termo oblečenie  >  Termo oblečenie do extrémnych podmienok

Termo oblečenie do extrémnych podmienok

Na termo oblečenie do extrémnych podmienok budete mať právom vysoké nároky. Na čo si dať pozor pri jeho výbere?

Značka termo oblečenia

Na náročných outdoorových akciách iste oceníte termo oblečenie osvedčených značiek: Brubeck, Newline, Craft, Odlo, Alpinus, North Face. Dobrý tovar produkujú tiež českej značky Moira, Klimatex alebo Vavrys.

Orientovať sa môžete podľa skúseností známych, recenzií užívateľov termo oblečenia a určitým vodítkom môže byť aj to, či vybraná firma oblieka známych športovcov.

Takto hodnotí jeden z recenzentov pánske termo tričko Brubeck s dlhým rukávom: "Zaujalo ma prevedenie, vzor a prekvapil príjemný materiál. Už som termo tričko vyskúšal v dosť tvrdých prírodných podmienkach a som spokojný. Odporúčam ho na športové využitie pri väčších nárokoch na odvod potu."

Materiál termo oblečenia

Zavedené firmy ponúkajú termo oblečenie s rozdielnou tepelnou izoláciou aj rýchlosťou odvodu potu. Záleží teda na zamýšľanom výkone, teplotnom rozmedzí, v ktorom sa budete pohybovať, aj na osobných preferenciách. Niekto potrebuje oblečenie ľahšie a niekto zase teplejšie, podľa "horkokrvnosti".

Z hľadiska odvodu vlhkosti najlepšie funguje jednovrstvové priedušné 100% POP či PES termo oblečenie - z rýchloschnúcich vlákien. Hodí sa ako samostatná vrstva do horúčavy, ako prvá do chladu alebo v zime pri vysokej záťaži. Pri nižšom zaťažení však nezahreje, v takom prípade je lepšie zaobstarať si teplé termo oblečenie, ktoré sa skladá z dvoch alebo viacerých vrstiev materiálov. Syntetické vlákna sú často kombinované s bavlnou a vlnou.

Ak si nechcete kupovať jedno termo oblečenie na leto a druhé na zimu, prípadne budete v krátkom časovom rozmedzí v rôznych klimatických podmienkach, vyberte si univerzálne termo oblečenie. Podľa skúseností športovcov je najlepšie buď 100% POP či PES pletenina s vyššou tepelnou izoláciou alebo spojenie týchto umelých vlákien s vlnou.

Vynikajúce vlastnosti má populárne oblečenie z merino vlny. Ak potrebujete zistiť o termo oblečení do extrémnych podmienok viac, neváhajte využiť chat v internetovom obchode.

Zdieľajte článok



Odporúčame termo oblečenie






Ďalšie novinky

Termo oblečenie pre mužov

Môžete byť akokoľvek otužilý chlap, ale v poriadnej zime vás termo oblečenie zahreje ako krehkú ženu. Aké oblečenie využijete na šport, na motorku, alebo na túry po horách?

Zaostrené na moto termo oblečenie

Tytam sú spomienky na niekdajšie kombinézy na motorku – keď ju jazdec vyzliekol, kúpal sa vo vlastnom pote. Dnes už si motorkári nevedia predstaviť jazdu bez termoprádla, ktoré zaisťuje dokonalé pohodlie a skvelý pocit počas celej cesty aj po jazde.

všetky novinky